Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Dader terreuraanslag Charlottesville was nazisympathisant

 15 augustus 2017 

    Print       Email

Bij de terroristische aanslag zaterdag in de Amerikaanse stad Charlottesville kwam één persoon om het leven. De dader is een 20-jarige man die bekend staat om zijn racistische en nazisympathieën.

James Alex Fields werd vlak na het incident aangehouden. Hij reed met grote snelheid in op een groep antiracisten en bleef door de massa rijden tot hij tegen een andere auto botste.

Vervolgens probeerde hij achteruit weg te rijden, waarbij hij opnieuw mensen aanreed. 19 gewonden moesten worden behandeld in een universiteitsziekenhuis in de staat Virginia.

De politie onderzoekt de zaak als een aanrijding, maar verschillende overheidsfunctionarissen spreken van een “terroristische aanslag op eigen grondgebied”.

Auto rijdt in op demonstranten, politieheli stort neer: triest verloop racistische demonstratie

De burgemeester van Charlottesville noemde het bij omroep NBC “een duidelijk terroristische aanval waarbij een auto als wapen werd gebruikt”.

De terreuraanslag vond plaats tijdens een demonstratie waarbij racisten, neonazi’s en aanhangers van de Ku Klux Klan bijeen waren gekomen in Charlottesville om te ageren tegen de verwijdering van een standbeeld van generaal Robert E. Lee.

Hij wordt beschouwd als een van de symbolen van Amerika’s racistische historie.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 3 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »