Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Duitse verpleger veroordeeld voor moord op twee patiënten, dodental blijkt tientallen meer

 29 augustus 2017 

    Print       Email

Een verpleger die in Duitsland twee jaren terug tot levenslang was veroordeeld voor de moord op twee patiënten waar hij de zorg over had, wordt verdacht nog eens minstens 90 patiënten te hebben vermoord.

Het was onderdeel van een gestoord plan: Niels Hoegel spoot patiënten in met een dodelijke dosis van een medicijn, en probeerde hen vervolgens te reanimeren.

Daar kreeg hij een kick van, als het lukte, en hij werd dan door zijn collega’s gezien als held; als het fout ging, was hij daar kapot van, bekende hij in 2015.

Vorig jaar werden 130 lichamen van overleden patiënten opgegraven op bevel van een rechtbank. Daarbij kwamen veel meer gevallen aan het licht van moorden waar Hoegel bij betrokken was, liet de politie maandag weten.

De zaak kwam aan het rollen toen een collega hem in 2005 op heterdaad betrapte bij het inspuiten van een patiënt. Hoegels werd gearresteerd en in 2008 veroordeeld tot zeven en een half jaar cel voor poging tot moord.

Uit verder onderzoek bleek toen al dat hij meer moorden op zijn kerfstok had en in 2015 werd hij tot levenslang veroordeeld. De politie vreest dat het nooit bekend zal worden hoeveel mensen Hoegel heeft vermoord.

Hoegel werkte als verpleegkundige in Wilhelmshaven, Delmenhorst en Oldenburg, en kluste bij als paramedicus in Wilhelmshaven en in het district Oldenburg.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 3 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »