Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Handenwasser is ‘te zwart’, oordeelt zeepautomaat

 20 augustus 2017 

    Print       Email

De ervaringen van een zwarte man met een zeepdispenser laten zien hoe belangrijk diversiteit in de technologie is, zegt een technoloog. Waar een witte man zonder problemen zeep kreeg uit de automatische dispenser, lukte het een zwarte man met geen mogelijkheid er een druppel uit te persen.

Chukwuemeka Afigbo, volgens zijn curriculum vitae “Strategic Product Partnerships manager for Facebook”, deelde een filmpje over de strijd van de zwarte man.

De video begint met een witte man die zeep krijgt uit de automatische dispenser door er zijn handen onder te houden. Een zwarte man probeert hetzelfde – zonder resultaat.

“Te zwart”, zeggen de mannen tegen elkaar terwijl zij proberen het apparaat op andere gedachten te brengen. Wanneer zij er een wit servet onder houden, spuit het apparaat onmiddellijk een straal naar buiten.

Afigbo zegt dat dit incident heel goed laat zien hoe belangrijk diversiteit is in de technologie: “Als er een donkergekleurde persoon in het team had gezeten, zou dat hebben geleid tot een beter product.”

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 3 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »