Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Hotpot verovert China

 21 augustus 2017 

    Print       Email

Na de babi pangang en het wokken is een nieuwe Chinese specialiteit in opmars: de hotpot. Althans: in China is het al een hit en de verwachting is dat het succes zal worden geëxporteerd.

Een groot aantal Chinese celebrities roken het grote geld en begonnen hun eigen hotpotterie, en ook de Chinese media krijgen er maar niet genoeg van.

De huǒguō (letterlijk: vuurpot) bestaat al minstens 10 eeuwen. Het verhaal wil dat de ‘vuurpot’ stamt uit de tijd toen Mongoolse krijgers buiten rond het vuur zaten om een grote pot en daar samen uit aten.

De idee is dat de bouillon in de pot aan de kook wordt gehouden, en de dineerders hun eigen verse ingrediënten erin stoppen en aan tafel koken.

De afgelopen vijf jaren investeerden vele Chinese sterren in een hotpotketen of begonnen hun eigen restaurants, die avond aan avond stampvol zitten.

Eén reden voor de sterke groei is dat een goede chefkok niet echt een vereiste is, en de investering is ook een stuk lager dan bij een ‘gewoon’ restaurant.

Voorzichtigheid blijft toch geboden: de Chinese acteur Bao Bei’er ging begin dit jaar gestrekt toen uitkwam dat hij nep-eendenbloed serveerde: het dure “eendenbloed” was gewoon goedkoop ossenbloed.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 3 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »