Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Indonesische fraudeur steelt miljarden: ‘Ik steunde weduwen, wezen, kerken en scholen’

 28 augustus 2017 

    Print       Email

De Indonesische Commissie voor de Bestrijding van Corruptie (KPK) arresteerde voor het tweede jaar op rij een algemeen directeur van het ministerie van Transport.

Vorig jaar werd de toenmalige directeur, Bobby Reynold Mamahit, in hechtenis genomen vanwege een corruptiezaak. Hij kreeg in augustus vijf jaren cel.

Dit jaar werd, opnieuw in augustus, Antonius Tonny Budiono opgepakt, de opvolger van Mamahit, op beschuldiging van het aannemen van steekpenningen voor het verstrekken van vergunningen en het verkrijgen van projecten.

De KPK had Budiono zeven maanden nauwlettend in de gaten gehouden. De dienst nam geld en pinpasjes bij hem in beslag.

Budiono had 33 tassen met roepia’s, Amerikaanse dollars, pond sterlings en euro’s in zijn bezit, met een totale waarde van 18,9 miljard roepia’s (bijna anderhalf miljoen dollar). Daarnaast had hij op een rekening bij een Indonesische bank nog eens 1,174 miljard roepia’s.

De man zegt dat hij met een deel van het geld weduwen en wezen had ondersteund, kerken en scholen had laten renoveren en andere sociale activiteiten had betaald.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 3 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »