Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Israël: Oproep tot beëindiging ‘ernstigste humanitaire crisis’ is ‘vorm van modern antisemitisme’

 31 augustus 2017 

    Print       Email

In Gaza gaan dagelijks mensen dood vanwege de al tien jaren durende blokkade door Israël. De VN spreekt van “een van de ergste humanitaire crises” en roept Israël op de blokkade op te heffen.

Israël reageerde daar verbeten op. Als de VN zijn gedrag niet “drastisch wijzigt”, zal Israël haar steun en betalingen aan de organisatie stoppen, dreigde Tzipi Hotovely, de Israëlische onderminister van Buitenlandse Zaken.

De VN heeft de Israëlische behandeling van de Palestijnen meerdere malen veroordeeld. Vanwege de blokkade komt er geen voedsel en brandstof Gaza binnen.

Medicijnen worden zelfs bij medische noodsituaties niet toegelaten. Inwoners van Gaza mogen het gebied niet verlaten voor urgente medische hulp.

Secretaris-generaal Antonio Guterres zegt dat hij nog nooit zo’n ernstige humanitaire crisis als in Gaza heeft gezien. Israël’s president, Reuven Rivlin, noemt de oproep om daar een einde aan te maken “een vorm van modern antisemitisme”.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 3 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »