Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Joden helpen moslims tegen haatmisdrijven van xenofoben

 27 augustus 2017 

    Print       Email

Nu de vreemdelingenhaat in de VS groeit, willen moslims hun moskeeën extra beveiligen. Zij zoeken daarvoor hulp bij een andere groep die ook zwaar te leiden heeft van Amerikaanse xenofobie.

Joodse organisaties werken samen met lokale en nationale moslimorganisaties om adviezen uit te wisselen voor het verhogen van de veiligheid, schrijft de Jewish Telegraphic Agency

Moslims en joden in Amerika werken al jaren, maar sinds vorig jaar steeds nauwer samen, met name om aanvallen te voorkomen en haatmisdrijven aan te pakken.

Beide groepen hebben veel reden om op hun hoede te zijn. Het aantal antisemitische incidenten was in 2016 34 procent hoger dan het jaar daarvoor. In de eerste drie maanden van dit jaar waren het er al 86 procent meer dan vorig jaar. 

Islamofobe aanvallen stegen tussen 2014 en 2015 zelfs met 67 procent. Vorig jaar verdrievoudigde het aantal anti-islamgroepen, zegt de Southern Poverty Law Center.

Het geweld tegen vreemdelingen nam vanaf november vorig jaar sterk toe – en dat terwijl vooral islamitische instellingen niet altijd aangifte doen van haatmisdrijven.

Dat moet anders, adviseert de Anti-Defamation League, een internationale Joodse burgerrechtenorganisatie in de VS: “Wanneer gemeenschappen dit soort incidenten vaker melden, kunnen wetshandhavers veel beter reageren en degenen achter haatmisdrijven identificeren.” 

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 3 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »