Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Jongeren met smoesjes opgepakt en gedeporteerd, zegt ACLU

 14 augustus 2017 

    Print       Email

Een Amerikaanse burgerrechtenorganisatie klaagt haar regering aan omdat die “ongefundeerde claims van bendevorming” gebruikt om allochtone tieners vast te houden in “gevangenisachtige faciliteiten” in Californië.

De American Civil Liberties Union (ACLU) zegt dat de Amerikaanse federale overheid onder het mom van een “hardhandig optreden tegen straatbendes” gericht kinderen oppakt en deporteert op basis van onbetrouwbare claims van bendevorming en gebrekkige meldingen van een criminele achtergrond.

De jongeren werden overgebracht naar verafgelegen detentiecentra zonder dat hun ouders werden ingelicht en zonder dat zij een advocaat kregen toegewezen. Zij kregen ook niet de gelegenheid zich te verweren tegen de klachten die tegen hun waren ingebracht, zegt de ACLU.

De organisatie geeft het voorbeeld van een jongen die na een voetbalwedstrijd naar huis liep. Hij stoeide met een vriend en werd op grond daarvan opgepakt wegens verstoring van de openbare orde.

Vijf dagen later werd hij vrijgelaten, maar na twee dagen werd hij opnieuw opgepakt om te worden gedeporteerd.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 3 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »