Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

‘Kiwi’s’ sturen 30 procent meer troepen naar Afghanistan

 26 augustus 2017 

    Print       Email

Nieuw-Zeeland wil graag zijn steentje bijdragen aan het oplossen van de verslechterende veiligheidssituatie in Afghanistan. Het land verhoogt daarom de militaire aanwezigheid met 30 procent: van 10 naar 13 personen.

Het Witte Huis vroeg de NAVO enkele dagen terug om meer militairen naar Afghanistan te sturen. Nieuw-Zeeland reageerde prompt met de ‘forse’ verhoging van de personele inzet.

De ‘Kiwi’s’, zoals Nieuw-Zeelanders ook wel worden genoemd, zullen voortaan in Afghanistan aanwezig zijn met 13 personen die geen gevechtstaken hebben.

In een verklaring zei Mark Mitchell, de Nieuw-Zeelandse minister van Defensie, dat zijn land naast “onze partners” blijft staan “om de stabiliteit in Afghanistan te ondersteunen en de dreiging van het internationale terrorisme tegen te gaan.”

De kleine delegatie is ergens wel begrijpelijk: de Nieuw-Zeelandse strijdkrachten tellen, inclusief reservisten en burgerpersoneel, nog geen 6500 koppen die er – ondanks hun geringe aantal – toch behoorlijk vervaarlijk uit kunnen zien, zoals uit de haka op deze video blijkt:

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 3 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »