Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Megafraude: Nestlé verkoopt water uit put als ‘bronwater’, zeggen consumenten

 20 augustus 2017 

    Print       Email

Het water dat Nestlé verkoopt als bronwater onder de naam ‘Poland Spring’ komt niet uit een bron, maar wordt gewoon uit de grond gepompt vlakbij een woonwijk. Dat staat in de aanklacht die een groep consumenten in de Amerikaanse staat Connecticut aanspant tegen het bedrijf.

Nestlé verkoopt het water al vanaf 1993 als “100% Natural Spring Water”: natuurlijk bronwater, dus.

Maar de Poland Spring is al jaren opgedroogd en in de tegenwoordige flessen “Poland Spring” zit niet één druppel bronwater, zeggen de 11 klagers.

Volgens de definitie van de Food and Drug Administration zou het daarvoor “op natuurlijke wijze uit een ondergrondse formatie naar het oppervlak van de aarde” moeten zijn gevloeid.

Maar Nestle pompt grondwater uit dichtbevolkte gebieden via plastic buizen naar laaggelegen gebieden; daar haalt het jaarlijks bijna vier miljard liter water uit en verkoopt dat als bronwater, zeggen de eisers.

En wat de meeste gebruikers niet weten, schrijven zij, is dat één of meer putten waar het grondwater wordt verzameld, in de buurt ligt van plekken waar vroeger menselijke ontlasting werd gedumpt, vuilnisbelten, as- en zoutheuvels, een boerderij waar bestrijdingsmiddelen werden gebruikt, een viskwekerij en een stortplaats voor giftig petroleum.

In 2003 schikte Nestlé een gelijksoortige klacht voor tien miljoen dollar.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 3 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »