Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

‘Ook neonazi’s hebben recht op vrije meningsuiting’

 19 augustus 2017 

    Print       Email

De Electronic Frontier Foundation (EFF), een Amerikaanse stichting die zich inzet voor burgerrechten op het internet, is tegen het verbod op de neonazistische website Daily Stormer. De site werd verwijderd van de servers van internetprovider GoDaddy, en ook diverse andere internetorganisaties zoals Google verlenen geen diensten meer aan de website.

De stichting waarschuwt dat wanneer de ene groep het zwijgen wordt opgelegd, dat ertoe kan leiden dat anderen de mond wordt gesnoerd wanneer hun opvattingen niet goed vallen bij bedrijven.

EFF vindt het gevaarlijk dat bedrijven zo ver kunnen gaan.

De organisatie zegt dat het beschermen van het recht op een vrije mening niet betekent “dat wij het eens zijn met de uitingen die wij beschermen.”

“Wij doen dit omdat wij denken dat niemand – niet de overheid en niet private commerciële bedrijven – moet kunnen bepalen wie zich mag uiten en wie niet”,  schrijft de EFF in haar blog

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 3 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »