Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Orkaan Harvey brengt wind, water en giftige gassen

 31 augustus 2017 

    Print       Email

Olieraffinaderijen in Texas sluiten massaal vanwege orkaan Harvey. Hierdoor komen enorme hoeveelheden gevaarlijke vervuiling vrij. Hoeveel, zal nooit bekend worden: de Texas Commission on Environmental Quality heeft alle apparatuur die luchtvervuiling meet, afgesloten.

Dit betekent dat de oliemaatschappijen zelf mogen bepalen of zij vervuiling vanwege stormschade bekendmaken, en hoeveel vervuiling zij rapporteren.

Een behoorlijk aantal raffinaderijen sluit vanwege de storm; hierbij komen extreme hoeveelheden giftige stoffen vrij, die de bedrijven in de lucht en het water lozen, schrijft de Houston Press

Het gaat om chemicaliën als benzeen, koolmonoxide, stikstofoxide en zwaveloxide: allemaal stoffen die de gezondheid ernstig kunnen bedreigen.

De omwonenden hebben er nu al last van. Er hangt een enorme stank boven Houston. Mensen die er al langer wonen, weten wat dat betekent: gassen uit de raffinaderijen.

Maar vanwege Harvey kunnen zij niet vluchten. Zij zitten gevangen tussen gassen die hun woningen binnendringen, en de overstromingen als gevolg van de orkaan, waardoor alle wegen onbegaanbaar zijn.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 3 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »