Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Redders stoppen met redden vanwege bedreigingen Libië

 16 augustus 2017 

    Print       Email

Organisaties die schipbreukelingen redden in de Middellandse Zee, trekken zich terug uit angst vanwege bedreigingen door de Libische kustwacht. Die wil niet dat bootvluchtelingen die voor de Libische kust dreigen te verdrinken, door de organisaties uit zee worden gevist.

Artsen zonder Grenzen (AzG) trekt het schip Prudence uit het gebied terug vanwege “vijandelijkheden” door Libië. Safe the Children en Sea Watch on Sunday stoppen ook met hun reddingsoperaties vanwege dezelfde bedreigingen.

Libië breidde het gebied waar niet gezocht mag worden naar drenkelingen vorige week uit tot diep binnen de internationale wateren.

Central Mediterranean: MSF condemns attack on rescue vessel

Dat doet het land vanwege een poging om samen meet Italië de aankomst van vluchtelingen via de Middellandse Zee te blokkeren.

AzG zegt dat “Europese landen en de Libische autoriteiten samen een blokkade  uitvoeren op de mogelijkheid van mensen om veiligheid te zoeken”,  en spreekt van een “onacceptabele aanslag op het leven van mensen en hun waardigheid”.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 3 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »