Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Saoedi’s warmen op voor hadj

 28 augustus 2017 

    Print       Email

Saoedi-Arabië begint vol te stromen met pelgrims. Zaterdag waren al anderhalf miljoen moslims aangekomen voor de hadj die dit jaar is van woensdag 30 augustus tot en met zondag 3 september.

De hadj begint traditioneel op de achtste dag van de maand Dhul Hijjah. Dit is een maanmaand, en aangezien de maan op 21 augustus niet zichtbaar was, viel de eerste dag van Dhul Hijjah op de 23e en begint de hadj acht dagen daarna.

De hadj, de vijfde pilaar van de islam, is uitsluitend verplicht voor zij die het zich financieel kunnen veroorloven en lichamelijk sterk genoeg zijn voor de bedevaart.

Met de pelgrimage beogen moslims hun ziel te reinigen en hun relatie met God te versterken. Een ander doel is de band tussen moslims te versterken, omdat in deze periode mensen met zeer uiteenlopende achtergronden samenkomen.

Jaarlijks doen ongeveer twee miljoen moslims de pelgrimstocht. Vanwege dit grote aantal mensen op een relatief klein grondgebied komt het vaak voor dat mensen onder de voet worden gelopen, waarbij honderden tot duizenden slachtoffers vallen.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 3 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »