Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Wereldwijd zorgen om veiligheid vrouwen in openbaar vervoer

 24 augustus 2017 

    Print       Email

Niet alleen in India, maar van Tokio, Hong Kong en Jakarta tot Casablanca, Hawaï en Londen maken mensen zich steeds meer zorgen om de veiligheid van vrouwen in het openbaar vervoer. 

Zondag dook op sociale media een video op waarop te zien is hoe een jonge vrouw in een bus in het Marokkaanse Casablanca door een groep jongemannen seksueel wordt gemolesteerd.

Terwijl het meisje, volgens lokale media pas 12 jaar, om hulp roept en haar aanvallers (foto) daar hard om moeten lachen, wordt zij volledig ontkleed en seksueel gemolesteerd.

Geen van de overige inzittenden, noch de bestuurder die gewoon doorrijdt, bemoeit zich met het incident. Marokkanen zijn woedend op vooral de bestuurder en roepen om harde maatregelen.

Noordelijker, in Groot-Brittannië, werd verontwaardigd gereageerd op minister Chris Williamson. Die haalde een oud plan van Labourleider Jeremy Corbyn opnieuw ter tafel: speciale coupés in treinen voor vrouwen.

Dat zou de beste manier zijn, denkt hij, om het aantal seksuele misdrijven in het Britse openbaar vervoer tegen te gaan. Dat zou in Brazilië, Japan en Mexico ook gewerkt hebben.

In combinatie met meer bewaking in treinen zouden seksuele aanvallen tegengegaan kunnen worden, zegt Williamson.

Twee jaren terug werd Jeremy Corbyn uitgejouwd om dit voorstel. Ook Williamson kreeg zowel binnen zijn eigen Labour als daarbuiten de handen niet op elkaar voor de vrouwentrein.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 3 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »