Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Zorgen om toenemend aantal burgerdoden bij aanvallen Amerika c.s.

 24 augustus 2017 

    Print       Email

De Verenigde Naties (VN) is “diep bezorgd” om het toenemende aantal burgerslachtoffers die vallen bij aanvallen van de Amerikaanse coalitie in Syrië.

De VN veroordeelde “elke rechtstreekse aanval op burgers of gebouwen van burgers”.

Dinsdag zei woordvoerder Stéphane Dujarric van de VN dat de organisatie diep bezorgd is over “onbevestigde berichten over een groot aantal burgers dat was gedood bij luchtaanvallen op de stad Raqqa”.

De afgelopen dagen en weken zouden grote aantallen burgers zijn gedood of gewond in Raqqa bij luchtaanvallen. 25.000 mensen zitten in de stad als ratten in de val, zei Dujarric.

Ooggetuigen zeiden dat burgers werden beschoten nadat zij urenlang waren geobserveerd door de Amerikaanse coalitie vanuit een laagvliegend toestel. Tijdens de aanvallen speelden kinderen op straat, vertelde een getuige.

In juni klaagde Amnesty International bij de Amerikanen over het gebruik van brandbommen tegen burgers, omdat dit tegen het internationale recht is.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 3 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »