Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Baas moet stemband honden doorsnijden, zegt rechter

 1 september 2017 

    Print       Email

Het Hof van Beroep in de Amerikaanse staat Oregon heeft bepaald dat de stembanden van enkele honden moeten worden doorgesneden. De buren hebben namelijk last van hun geblaf.

Debra en Dale Krein kunnen het niet meer aan, zeggen zij. Al 20 jaren worden zij gek gemaakt door het geblaf van een stuk of zes Tibetaanse en Pyreneese Mastiffs van de buren.

Toch begonnen zij niet meteen te zeuren. Pas na tien jaren stapten zij naar de rechter, omdat volgens hen de hele buurt er last van had.

In 2015 kregen de Kreins een schadevergoeding toegewezen van bijna een kwart miljoen dollars. Daar namen zij echter geen genoegen mee.

Het geld was weliswaar een goedmakertje voor al die jaren van overlast, maar het maakte geen einde aan het probleem. De rechtbank hakte woensdag de knoop door en oordeelde dat de honden operatief het zwijgen opgelegd moeten worden.

Dierenrechtenorganisatie Oregon Humane Society reageerde geschokt en noemt de omstreden ingreep, die in een aantal staten verboden is, “wreed en onnodig”.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 3 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »