Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Duterte laat toch maar geen moskeeën bombarderen

 3 september 2017 

    Print       Email

President Rodrigo Duterte van de Filipijnen vindt het toch niet zo’n goed idee om moskeeën te bombarderen. Hij had woensdag zijn leger toestemming gegeven islamitische gebedshuizen plat te gooien om zodoende Islamitische Staat uit de stad Marawi te verdrijven.

Duterte zei dat het leger al heel lang moskeeën wil bombarderen om terroristenleiders gevangen te nemen of te doden en daarbij gijzelaars in de moskeeën op te offeren.

Hij zei woensdag in een toespraak dat de legerleiding zelf mocht beslissen of zij wel of niet bommen zouden gooien op moskeeën.

Vrijdag kwam hij daarop terug en zei dat de overheid goed moest nadenken over de “culturele en ideologische gevolgen van het vernietigen van moskeeën”.

“Wij kunnen de moskee niet vernietigen… Het zal een oneindige haat kweken. Wat zal het ons opleveren in termen van goodwill?”, vroeg Duterte zich vrijdag tijdens een toespraak af.

Uit vrees voor negatieve reacties van de moslimbevolking besloot hij dan ook af te zien van de bombardementen. Het leger had zelf al aangegeven het doden van gijzelaars geen goed idee te vinden.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 3 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »