Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Huiszoeking Russische consulaat ‘daad van agressie’; immuniteit opgeheven

 2 september 2017 

    Print       Email

De FBI is begonnen met het doorzoeken van het Russische consulaat in San Francisco. Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken plaatst updates van de doorzoeking op haar Facebookpagina. 

Woordvoerster Maria Zakharova zei op Facebook dat diplomaten foto’s en video’s zouden plaatsen van wat zij noemde een “karikatuur van rechtvaardigheid”.

De Russen spreken van een “invasie” en “een overname die in strijd is met het internationaal recht”. Het hoofd van de Russische handelsmissie in de VS, Aleksandr Stadnik, bevestigde dat de Amerikaanse autoriteiten de diplomatieke immuniteit van het complex van de handelsmissie in Washington DC ook hebben opgeheven.

De FBI doorzoekt zowel het kantoorgedeelte van het consulaat als de woningen van het diplomatieke personeel binnen het complex.

Rusland heeft een nota van protest ingediend bij de Amerikaanse ambassade in Moskou en noemt de inspectie een “daad van agressie”.

 

 

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 3 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »