Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Moord is ultieme vorm van censuur

 9 september 2017 

    Print       Email

Journalisten die politiek en corruptie in India aan de kaak durven stellen, lopen een groot risico vermoord te worden. Moord is hier de ultieme vorm van censuur geworden, concludeert het nieuwsagentschap Inter Press Service (IPS).

Op dinsdag 5 september werd de 55-jarige journaliste Gauri Lankesh van minder dan een meter afstand doodgeschoten vlak voor haar eigen woning.

Zij was eigenaar, uitgever en redacteur van de Gauri Lankesh Patrike, een nieuwsblad op tabloidformaat dat al sedert 2005 verscheen en uitsluitend op abonnementen draaide.

Lankesh was een van de weinigen die het durfde hebben over de armoede, onderdrukking en onrechtvaardigheid die linkse extremisten hadden gedwongen de wapens op te nemen tegen de regering.

Van de journalisten die vanaf 1992 in India werden vermoord, schreef meer dan de helft over politici en corruptie: twee onderwerpen die vrijwel zeker leiden tot gewelddadige reacties, zegt het Committee to Protect Journalists (CPJ).  In al deze zaken kwam het nooit tot vervolging van daders.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 3 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »