Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Niet bang zijn: ‘Jij bent niet zwart, wij doden alleen zwarten’

 1 september 2017 

    Print       Email

“Denk eraan: wij schieten alleen zwarte mensen dood, maar jij bent niet zwart” zei een agent in de Amerikaanse staat Georgia tegen een witte vrouw die haar telefoon niet durfde pakken uit angst doodgeschoten te worden.

Politieluitenant Greg Abbott hield tijdens een verkeerscontrole een witte vrouw aan wegens rijden onder invloed. Hij zou de vrouw insluiten, en zij mocht iemand bellen om naar het politiebureau te komen. Daar ging het mis.

De vrouw weigerde haar telefoon te pakken. Abbott wilde weten waarom zij weigerde.

Zij keek wel uit, reageerde de vrouw: zij had genoeg video’s gezien waarop agenten aan burgers vroegen om bijvoorbeeld hun identiteitsbewijs te pakken, en vervolgens werden doodgeschoten.

Video bewijst: ‘onschuldige’ agent schoot zonder aanleiding

Mevrouw hoefde zich nergens zorgen om te maken: “Jij bent niet zwart”, stelde luitenant Abbott haar gerust; “Denk eraan, wij doden alleen zwarten.”

Politiechef Mike Register was not amused en haalde Abbott van de straat. Abbott’s advocaat zegt dat de uitspraken in hun context moeten worden gezien en dat zijn cliënt juist probeerde “een situatie met een onwillige inzittende te de-escaleren”.

Maakt niks uit, vindt chief Register: “Ongeacht de context zijn dit soort uitspraken onacceptabel”. Hij kondigde aan Abbott te zullen ontslaan, maar voor het zover kon komen, had de luitenant (met 28 dienstjaren) al aangekondigd vervroegd met pensioen te gaan.

 

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 3 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »