Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Nieuw gat midden in Melkweg

 6 september 2017 

    Print       Email

Japanse astronomen hebben een nieuw type zwart gat ontdekt in het midden van onze Melkweg. Het gat is 100.000 maal zo groot als onze zon.

Een zwart gat ontstaat wanneer een ster sterft. De gasbol wordt zo zwaar dat hij instort: alle massa zakt naar het midden.

Doordat de dode ster zo zwaar is geworden, is ook zijn zwaartekracht heel groot. Zo groot, dat alles in de buurt (andere sterren bijvoorbeeld) wordt aangetrokken.

Dat maakt dat de ex-ster steeds zwaarder wordt, wat haar zwaartekracht nog sterker maakt, en er steeds meer andere hemellichamen worden aangetrokken.

Een zwart gat wordt zo genoemd omdat de zwaartekracht ervan zo groot is, dat niets eruit kan klimmen: dus ook geen licht. En omdat er geen licht uit ontsnapt, kun je een zwart gat ook niet zien.

Het pasontdekte gat ligt op meer dan 195 lichtjaren verwijderd van het centrum van de Melkweg en ligt binnen een gaswolk, die er met een razende snelheid om draait.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 3 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »