Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Onderzoek naar arrestatie verpleegster; actie agent ‘absoluut onacceptabel’

 3 september 2017 

    Print       Email

Er loopt een strafrechtelijk onderzoek naar de politieman die een verpleegster in Salt Lake City met geweld arresteerde, omdat zij weigerde bloed af te nemen van een bewusteloze patiënt. De agent is met betaald verlof gestuurd.

Detective Jeff Payne eiste op 26 juli dat verpleegster Alex Wubbels bloed afnam van een man, die gewond was geraakt bij een auto-ongeluk. Het ongeluk ontstond toen de politie een man achtervolgde die werd verdacht van een misdrijf.

De auto van de verdachte, Marco Torres, ramde de truck van William Gray. De auto’s vlogen in brand, Torres kwam om het leven en Gray (die niets met het misdrijf te maken had) raakte zwaargewond. Hij werd bewusteloos naar het University of Utah Hospital gebracht, waar Wubbels werkt.

Verpleegster gearresteerd omdat zij regels niet wilde overtreden

Omdat het ziekenhuis met de politie was overeengekomen dat niet zomaar bloed mag worden afgenomen van een bewusteloze patiënt, aarzelde Wubbels over de eis van Payne.

Die arresteerde haar daarom en gebruikte daarbij veel geweld. Het incident werd door meerdere camera’s vastgelegd en de beelden kwamen pas de afgelopen week naar buiten.

Nadat de beelden veel ophef hadden veroorzaakt binnen de samenleving, kondigde officier van justitie Sim Gill aan dat er een strafrechtelijk onderzoek komt naar de arrestatie.

Dat gebeurt nu pas, zei Gill in een verklaring, omdat hem eerder niets over deze zaak bekend was.

Burgemeester Jackie Biskupski zei vrijdag in een verklaring dat de handelingen van Payne “absoluut onacceptabel zijn”, en bood persoonlijk zijn excuses aan Wubbels aan.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 3 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »