Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

USA gebruikte ISIS tegen Assad, zit nu met terreurbeweging in de maag

 7 september 2017 

    Print       Email

Amerika hielp ISIS oprichten en hoopte de terroristen te gebruiken om de Syrische president Bashar Assad af te zetten. Dat mislukte, en nu zitten zij met ISIS in hun maag.

Dat zegt sjeik Naim Qassem, plaatsvervangend secretaris-generaal van de Libanese politieke partij Hezbollah.

Amerika wilde volgens hem van Assad af omdat die Israël niet gunstig genegen is en wilde er een meer pro-Israël gezind bewind neerzetten.

Qassem wijst erop dat ook de Israëli’s betrokken zijn bij de strijd tegen Assad door gewapende oppositiegroepen die tegen het Syrische leger vechten te financieren.

Hij zegt dat de Amerikanen nu een minder confronterende benadering hebben naar Syrië toe omdat vorige pogingen om de Syrische regering omver te werpen zijn mislukt.

En hoewel de VS nog steeds van Assad af wil, zijn zij nu toch gedwongen “het monster van Islamitische Staat dat zij creëerden maar dat zich nu tegen hen keert, te bestrijden” merkt Qassem op.

Hij zegt dat er een “effectieve samenwerking” is tussen de Syrische en Russische legers, Iran en Hezbollah, om jihadisten uit Syrië te verdrijven.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 3 maanden ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »