Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

China haalt schouders op over sancties, importeert Iraanse olie

 30 mei 2019 

    Print       Email

Redactie GFC Nieuws — China trekt zich niets aan van het Amerikaanse verbod om olie uit Iran te importeren. Beijing gaf de Pacific Bravo woensdag toestemming om binnen te varen met Iraanse olie. Washington had eerder gewaarschuwd dat het Hong Kong zou straffen als het schip toelating zou krijgen om in de stad aan te meren en diensten te ontvangen.

“China heeft zich altijd verzet tegen unilaterale sancties en zogenaamde lange arm-jurisdicties,” zei een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken woensdag.

Peking reageerde op een Amerikaans dreigement omdat de olietanker het exportverbod op Iraanse olie zou omzeilen.

De Chinezen vinden normale handel tussen Iran en de internationale gemeenschap “die binnen het raamwerk van internationale wetgeving ligt” redelijk en wettig. Dat zou moeten worden gerespecteerd en beschermd, vinden zij.

Onder de nieuwe sancties van 2 mei mogen grote importeerders zoals China, Zuid-Korea en India geen brandstof afnemen uit Iran. Amerika dreigde overtreders zelf ook sancties te zullen opleggen.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 4 weken ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »