Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Extra belasting op frisdrank netto voordelig voor consument

 31 mei 2019 

    Print       Email

Redactie GFC Nieuws — Het duurder maken van frisdrank en andere zoete drankjes komt de consument niet duurder te staan. Dat rekende een team van economen uit op basis van een analyse van gezondheidsvoordelen en consumentengedrag.

De analyse door onderzoekers van de New York University, de Wharton School aan de universiteit van Pennsylvania, en de University of California, Berkeley, werd donderdag vrijgegeven als werkdocument van het National Bureau of Economic Research (NBER). 

Uit het onderzoek blijkt duidelijk dat suikerhoudende dranken slecht zijn voor onze gezondheid, zeggen de auteurs van de paper.

Zij berekenden dat een nationale soda-belasting de VS elk jaar 7 miljard dollar netto zou opleveren.

Maar hoewel vooral mensen met een lager inkomen vaker zoete drankjes gebruiken – en zodoende meer betalen aan de sodataks – is er ook een gezondheidsvoordeel omdat zij er minder van gaan drinken.

Het is bovendien belangrijk dat zo’n belasting nationaal wordt ingevoerd, en niet door individuele steden zoals nu gebeurt.

Het effect gaat namelijk deels verloren wanneer mensen ‘over de grens’ goedkopere frisdrank inslaan.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 1 week ago on 31 juli 2020
  • By:
  • Last Modified: juli 31, 2020 @ 9:09 pm
  • Filed Under: Nieuws
Translate »