Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Verhoogde spanningen in Irak — Amerikaanse ambassade wordt ontruimd, Duitsland haalt militairen weg

 15 mei 2019 

    Print       Email

Redactie GFC Nieuws — Alle Amerikanen die niet dringend noodzakelijk in Irak moeten zijn, dienen het land terstond te verlaten. Dat liet de Amerikaanse ambassade in Bagdad woensdag weten. Ook het Duitse leger maakte bekend onmiddellijk te stoppen met het trainen van Iraakse troepen. De beslissingen werden genomen vanwege “verhoogde spanningen” in de regio.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo zei eerder dat Amerikaanse locaties en troepen in Irak gevaar liepen vanwege Iraanse activiteiten.

Woensdagmorgen gaf de VS opdracht tot een gedeeltelijke evacuatie van zijn ambassade in Bagdad en een consulaat in Erbil.

Buitenlandse Zaken adviseerde Amerikaanse burgers uit de buurt te blijven van Amerikaanse regeringssites in Irak. Zij moesten het land “zo spoedig mogelijk” verlaten.

Washington stuurde enkele dagen terug het vliegdekschip USS Abraham Lincoln naar de Perzische Golf. Nationaal veiligheidsadviseur van het Witte Huis John Bolton zei dat dit bedoeld was om de ​​boodschap over te brengen aan Iran dat de VS voorbereid is op elke aanval op zijn belangen.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 2 weken ago on 22 mei 2020
  • By:
  • Last Modified: mei 22, 2020 @ 8:45 pm
  • Filed Under: Nieuws
Translate »