Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Experiment genetische manipulatie muggen om vermenigvuldiging te stoppen pakt verkeerd uit

 30 september 2019 

    Print       Email

GFC NIEUWS- Een experiment om muggen genetisch te manipuleren om zo te voorkomen dat de dodelijke insecten zich vermenigvuldigen, is verkeerd uitgepakt in Brazilië.

Het experiment werd uitgevoerd om de verspreiding van onder meer gele koorts, dengue, chikungunya en Zika tegen te gaan.

Het principe is even simpel als ingrijpend: in muggeneitjes worden dodelijke genen ingespoten, waarna ze een antistof krijgen toegediend. Wanneer de eitjes uitkomen, worden alleen de mannetjes geselecteerd (die bij muggen niet bijten).

Die worden daarna vrijgelaten, waarna ze in de natuur paren met vrouwtjesmuggen en zo het dodelijke gen doorgeven. De larven, die niet behandeld zijn met het reddende antistof, sterven bij de ontwikkeling, waardoor de voortplanting gestopt wordt.

Al sinds 2010 vinden er kleinschalige tests plaats in Brazilië, die tot nu toe succesvol zijn gebleken. De muggenpopulatie nam er op bepaalde plaatsen met 93 procent af. Daarom startte men enkele jaren daarna de eerste grote uitrol van het programma.

Ruim 450.000 gemanipuleerde muggen werden in 27 maanden losgelaten in Bahia.

De muggenpopulatie nam inderdaad af, maar wetenschappers van de Universiteit van Yale (VS) hebben uitgevonden dat na 18 maanden de populatie weer toenam.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 3 weken ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »