Loading...
Navigatie:  Home  >  Gezondheid & Voeding  >  Bericht

Man binnen 9 dagen hersendood na muskietenbeet

 4 oktober 2019 

    Print       Email

GFC NIEUWS- Een man stierf aan een zeldzaam virus als gevolg van een muskietenbeet die maakte dat hij binnen negen dagen van kerngezond ging naar hersendood.

De Amerikaanse Gregg McChesney, 64, werd geïnfecteerd met paardenencefalitis, gewoonlijk Triple E of slaapziekte, een zoönotisch alfavirus en arbovirus dat aanwezig is in Noord-, Midden- en Zuid-Amerika en het Caribisch gebied.

Gezondheidsautoriteiten in de VS zeggen dat hij de derde persoon in Michigan is die dit jaar stierf aan de extreme zeldzame virale ziekte.

Zijn broer zei aan een lokaal netwerk dat McChesney plotseling een beroerte kreeg en met spoed werd afgevoerd naar het ziekenhuis.

Er is een uitbraak van het virus in Michigan en roepen de autoriteiten tot waakzaamheid.

De ziekte wordt gekenmerkt door de aanvang van griepachtige symptomen, waaronder koorts, rillingen, zwakte, hoofdpijn, braken, abdominale pijn met diarree, myalgie, leukocytose, en hematurie, die snel verder evolueren tot diffuse betrokkenheid van het centrale zenuwstelsel met verwardheid, somnolentie, of zelfs coma. Insulten, die kunnen evolueren tot status epilepticus en neurologische sequelae, hersenzenuwverlammingen en fotobie kunnen optreden.

EEE is geassocieerd met een hoge morbiditeit en mortaliteit.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL


Meer berichten:

    Print       Email
  • Published: 3 weken ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »