Loading...
Navigatie:  Home  >  Gezondheid & Voeding  >  Bericht

Meisje dat batterij inslikt ontsnapt aan de dood

 1 oktober 2019 

    Print       Email

GFC NIEUWS- Een tweejarig meisje is wonderbaarlijk aan de dood ontsnapt nadat artsen een batterij vonden in haar keel.

De toestand van de kleine Elsie-Rose was zo kritiek dat artsen aan haar moeder Kirsty Duffy zeiden om haar ‘een laatste kus’ te geven voordat ze zou worden geopereerd om de batterij te verwijderen.

De peuter had de kleine munt-achtige lithium batterij ruim een uur van te voren geslikt, maar haar ouders hadden echter geen idee. Ze brachten haar naar het ziekenhuis toen ze zich onwel voelde.

In eerste instantie dachten artsen dat het om een munt ging, maar na een röntgenfoto bleek het om een batterij te gaan die vast kwam te zitten bij de top van haar slokdarm.

Het meisje verkeerde volgens artsen van het kinderziekenhuis in Engeland in kritieke toestand, omdat het elektrisch gedeelte zich vermengde met speeksel en bijtende soda produceert die een gat boorde in haar keel.

Ingeslikte batterijen kunnen binnen enkele uren catastrofale inwendige bloedingen en de dood veroorzaken en moest het apparaatje meteen worden verwijderd.

De arts die het meisje opereerde, kon de batterij met minimale schade verwijderen en zei aan de moeder dat haar kindje geluk heeft dat ze de operatie overleefde.

Elsie-Rose neemt nu medicatie in om haar keel te genezen. Een spoedig herstel wordt verwacht.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL


Meer berichten:

    Print       Email
  • Published: 3 weken ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »