Loading...
Navigatie:  Home  >  Gezondheid & Voeding  >  Bericht

Vaginale geboorte na keizersnee gevaarlijker voor baby en moeder

 18 oktober 2019 

    Print       Email

GFC NIEUWS- Poging tot vaginale geboorte na een of meer keizersneebevallingen is gevaarlijker voor de moeder en de baby dan vasthouden aan de chirurgische procedure, wijst een nieuwe studie uit.

Keizersneebevallingen zijn een van de meest voorkomende procedures en wereldwijd in de lift. In Groot-Brittannië zijn ze goed voor bijna 30% van alle geboorten.

Terwijl de meeste moeders een keuze krijgen waar ze de voorkeur aan geven, is er een gebrek aan diepgaande informatie over de voor- en nadelen van de geboortemethoden daarna.

Wetenschappers aan de ‘University of Oxford’ bekeken gegevens van 74.043 baby’s die geboren waren in Schotland tussen 2002 en 2015 van moeders die een of meer keizersneebevallingen hadden.

Zij die gingen voor een vaginale geboorte in plaats van een keizersnee ervoeren zeven keer meer baarmoederruptuur, kregen tweemaal meer een bloedtransfusie en leden drie keer meer aan een chirurgisch letsel.

Ook zijn ze gevoeliger voor het ontwikkelen van bloedvergiftiging, een potentiële fatale infectie.

Ernstige babyuitkomsten, zoals doodgeboorte, toelating tot een neonatale unit, reanimatie die de toediening van drugs of intubatie vereisten, kwamen vaker voor bij baby’s die via de vagina geboren waren bij moeders die eerder een keizersnee hadden.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL


Meer berichten:

    Print       Email
  • Published: 3 weken ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »