Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Laatste zeldzame Sumatraanse neushoorn gestorven in Maleisië

 24 november 2019 

    Print       Email

GFC NIEUWS- De laatste zeldzame Sumatraanse neushoorn in Maleisië stierf zaterdag.

Het 25-jaar-oude dier Iman was enige tijd ziek en leed aan kanker.
Sinds 2014 werd voor het dier gezorgd in een reservaat in Sabah, op het eiland Borneo.

De Sumatraanse neushoorn is de kleinste levende neushoornsoort.

Deze soort heeft een schouderhoogte van de 100 tot 140 centimeter. Hij heeft 2 kleine hoorns, en de huid is in tweeën verdeeld door een diepe plooi over de nek en achter de schouders langs tot aan de borst bij de voorpoten.

De Sumatraanse neushoorn is zwaarder behaard dan de Javaanse neushoorn, maar naarmate het dier ouder wordt verliest het de haren langzaam. De sporen van deze neushoorn zijn ongeveer 17 tot 22 centimeter in diameter en hebben drie tenen.

Deze soort kwam in het verleden in een groot deel van Zuidoost-Azië voor, maar wordt tegenwoordig zeer bedreigd, met kleine, verspreide populaties op Sumatra en in het Indonesische deel van Borneo.

De bewezen populaties leven vooral in reservaten en Indonesische nationale parken. In Maleisië wordt hij sinds 2015 als in het wild uitgestorven geacht.

Een poging om met een mannetje en een vrouwtje voor een nageslacht te zorgen kwam ten einde nadat in mei 2019 het laatste mannelijke exemplaar overleed, in november gevolgd door het vrouwtje.

Verder worden er populaties vermoed in Thailand, Vietnam, Cambodja en mogelijk in Myanmar.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 2 weken ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »