Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Mysterieuze Egyptische gemummificeerde kat ontdekt met “drie staarten en vijf poten”

 7 november 2019 

    Print       Email

GFC NIEUWS- Nadat enkele archeologen een gemummificeerde kat – die deel uitmaakt van het museum voor Schone Kunsten in Rennes – nauwkeuriger hadden geanalyseerd, ontdekten ze tot hun verrassing dat er niet één maar wel drie katten in de mummie verstopt zaten.

De gemummificeerde kat die nogmaals werd onderzocht, is zo’n 2.500 jaar oud en te bezichtigen in het museum voor Schone Kunsten in Rennes (Frankrijk). Al werd tot voor kort wel de foute informatie aan bezoekers meegegeven: het gaat immers niet om één kat, maar wel om de resten van drie verschillende katten.

Dat blijkt uit een nieuw onderzoek dat enkele archeologen uitvoerden. Met behulp van enkele CT-scans zochten zij uit wat er precies in de mummie zat, zonder die volledig ‘uit te pakken’. En de mummie bleek vol verrassingen te zitten. Zo ontbraken er een schedel, enkele wervels en ribben. Maar de mummie bevatte wel de achterpoten van drie verschillende katten.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL


Meer berichten:

    Print       Email
Translate »