Loading...
Navigatie:  Home  >  Gezondheid & Voeding  >  Bericht

Rokers die ook alcohol drinken lopen ’30 keer meer kans op het krijgen van kanker’

 4 november 2019 

    Print       Email

GFC NIEUWS- Volgens een nieuwe studie lopen rokers die ook nog alcohol consumeren 30 keer meer kans op het krijgen van kanker.

Het is wetenschappelijk bewezen dat alcohol op verschillende manieren de kans op kanker verhoogt. Roken wordt gezien als de belangrijkste risicofactor voor het ontstaan van kanker.

De combinatie van alcohol en roken resulteert echter in een extra hoog risico op kanker, hoger dan wat verwacht zou worden op basis van de risico’s die samenhangen met de afzonderlijke middelen.

De relatie tussen alcohol en mond- en keelholtekanker is bijvoorbeeld sterker voor rokers dan voor niet-rokers. Roken en alcoholgebruik gaan vaak samen. Zo drinken rokers over het algemeen meer alcohol dan niet-rokers.

De combinatie alcohol en roken verhoogt het risico op bepaalde soorten kanker nog meer. Onder nadere veroorzaakt alcohol kanker van de mond, keelholte, strottenhoofd, slokdarm, dikke darm/endeldarm, lever, borst en maag.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 2 weken ago on 22 mei 2020
  • By:
  • Last Modified: mei 22, 2020 @ 8:45 pm
  • Filed Under: Nieuws
Translate »