Loading...
Navigatie:  Home  >  Gezondheid & Voeding  >  Bericht

Student allergisch voor haar eigen tranen en zweet

 29 november 2019 

    Print       Email

GFC NIEUWS- De 21-jarige universiteitsstudent, Tessa Hansen-Smith’s, is allergisch voor haar eigen tranen en zweet en kan slechts twee keer in een maand douchen.

Zelf het drinken van water zorgt voor problemen. Tessa vertelt dat ze snijwonden kan krijgen op haar tong als ze water drinkt.

Ze was 10 jaar toen de artsen ontdekten dat ze allergisch was voor water.

De jonge vrouw uit California, VS, is gediagnosticeerd met aquagenic urticaria, een zeer zeldzame allergie aan water waar wereldwijd 35 gevallen van bekend zijn.

Het is een pijnlijke aandoening die zorgt voor jeuk, pijn en huiduitslag bij contact met water uit regen of de douche, maar zelfs ook uit zweet.
Tessa neemt dagelijks negen tabletten in om haar toestand stabiel te houden.

Wetenschappers buigen zich nog steeds over de precieze oorzaak van aquagenische urticaria. Mogelijk is de patiënt gevoelig voor diverse chemische additieven in het water. Dit zijn bijvoorbeeld chemicaliën, chloor en hard water.

De in water opgeloste stof dringt hierbij de huid binnen waardoor een immuunreactie van het lichaam ontstaat. Hierbij is de huiduitslag niet het gevolg van het water zelf, maar wel van een allergeen (uitlokkende stof) in het water.

Een andere mogelijke verklaring is dat een toxische (giftige) stof ontstaat wanneer water in contact komt met een stof in of op de huid. Dit toxisch materiaal veroorzaakt dan de symptomen.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL


Meer berichten:

    Print       Email
  • Published: 2 weken ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »