Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Vrouw loopt weer na operatie om te voorkomen dat zwakke nek verplettert wordt door schedel

 1 december 2019 

    Print       Email

GFC NIEUWS- Een vrouw wiens nek zo zwak was dat haar schedel haar nek dreigde te verpletteren, kan weer lopen na een levensreddende operatie.

Erin Meegan was bedlegerig en had meer dan 20 uur per dag pijn.

Erin, uit Oost Molesey, Engeland, was gediagnostiseerd met het syndroom van Ehlers-Danlos (EDS) of fibrodysplasia elastica generalisata congenita, een erfelijke aandoening waarbij de bindweefsels ongewoon rekbaar en meegevend zijn en het Posturaal orthostatisch tachycardiesyndroom (POTS).

POTS is een aandoening waarbij de overgang van een liggende positie naar een staande positie een abnormaal grote toename van de hartslagfrequentie veroorzaakt. Hierbij treden symptomen op zoals duizeligheid, licht in het hoofd zijn, moeite met nadenken, wazig zicht of gevoel van slapte.

Andere aandoeningen die vaak bij POTS voorkomen zijn misselijkheid, prikkelbaredarmsyndroom, slapeloosheid, chronische hoofdpijn en fibromyalgie.

Instabiliteit in haar nek, hield in dat iedere keer wanneer ze bewoog, er schade werd aangericht aan haar hersenstam en was haar schedel te zwaar om ondersteund te worden.

De conditie was ook van invloed op haar geheugen, spraak, zicht en ademhaling en was de kans groot dat ze verlamd zou raken.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 3 weken ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »