Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Militaire tegenactie Iran tegen VS niet uitgesloten

 4 januari 2020 

    Print       Email

GFC NIEUWS- De Amerikaanse aanval donderdag op de Iraanse generaal Soleimani staat gelijk aan een oorlogsverklaring, zegt de Iraanse ambassadeur bij de Verenigde Naties (VN) en kan de militaire actie, waarbij Soleimani werd gedood, alleen met een militaire tegenactie worden beantwoord.

Ambassadeur Majid Takht Ravanchi heeft de VN-Veiligheidsraad en VN-secretaris-generaal Guterres gezegd dat zijn land het recht heeft zichzelf te verdedigen “tegen het terrorisme en de schendingen van het internationale recht”.

Guterres is zeer bezorgd over de opgelopen spanningen in het Midden-Oosten, laat hij via zijn woordvoerder weten. “Dit is het moment waarop leiders maximale terughoudendheid moeten tonen. De wereld kan zich geen nieuwe Golfoorlog veroorloven.”

Veiligheidsexperts houden er rekening mee dat Iran niet alleen militaire acties voorbereidt, maar ook cyberaanvallen gaat uitvoeren op strategische computernetwerken in de VS. Zo zouden oliebedrijven en grote fabrieken het doelwit zijn.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 3 weken ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »