Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

VS doodt Iraanse topgeneraal, president Trump gaf opdracht

 3 januari 2020 

    Print       Email

GFC NIEUWS- Bij een luchtaanval vrijdagmorgen van de Verenigde Staten (VS) op het internationale vliegveld van de Iraakse hoofdstad Bagdad zijn minstens acht doden gevallen, waaronder de hoge Iraanse militair generaal Qassem Soleimani en de Iraakse militieleider Abu Mahdi al-Muhandis.

Het Pentagon heeft de aanval bevestigd. “Deze aanval is uitgevoerd om toekomstige Iraanse aanvalsplannen af te weren”, aldus een statement vanuit het Pentagon.

De Iraanse Revolutionaire Garde bevestigt dat Soleimani is omgekomen. De voertuigen waarin beide militairen zaten, werden vlak bij een luchtvrachtterminal geraakt en vlogen in brand. Vijf andere inzittenden overleefden de aanval evenmin. Het achtste slachtoffer zou een burger zijn. Ook zouden er meerdere gewonden zijn gevallen.

De raketaanval komt twee dagen nadat pro-Iraanse demonstranten de Amerikaanse ambassade in Bagdad belaagden. Betogers gooiden met stenen en scandeerden leuzen als “nee, nee, Amerika. nee, nee, Trump.”

De Amerikaanse ambassadeur en stafpersoneel werden geëvacueerd tijdens de schermutselingen.

De onrust volgde op Amerikaanse luchtaanvallen op bases in Irak van een door Iran gesteunde militie, waarbij zeker 25 doden vielen en tientallen mensen gewond raakten.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 4 weken ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »