Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Campagne in VS voor uitbanning energiedrankjes met hoge gehaltes cafeïne

 3 maart 2020 

    Print       Email

GFC NIEUWS- Daphne Harley en Cassondra Reynolds proberen het bewustzijn over de gevaren van energiedrankjes te vergroten in de VS.

Zij willen dat energiedrankjes met hoge gehaltes cafeïne worden verboden in de VS.

Wat begon als een typische zaterdagochtend eindigde bijna in een tragedie voor de echtgenoot van Daphne, Kevin Harley. Hij pakte een energiedrankje voor de training en ging naar zijn lokale gym. Na 15 minuten op een loopband begon Kevin zich licht in zijn hoofd te voelen.

Kort daarna brak het koude zweet hem uit. Het laatste wat Kevin zich nog herinnert, is dat hij moeite kreeg met ademen. De maandag daarop werd hij wakker op de intensive care.

Kevin werd na opname in het ziekenhuis in een kunstmatige coma gebracht. Artsen vertelden Daphne dat ze een groene vloeistof in zijn maag ontdekten die overeenkomt met energiedrankjes.

Peter Weiss, een hartfysioloog, gelooft dat de tijd dat Kevin de energiedrank dronk een rol speelde in wat er gebeurde. Ons lichaam heeft een 24-uurs cyclus. Vroeg in de ochtend produceren we meer adrenaline en cortisol, twee hormonen die bekendstaan om het verhogen van onze hartslag.

Het drinken van een energiedrankje terwijl ons hart al overuren maakt, kan leiden tot hartproblemen. Als je zware lichamelijke activiteit daaraan toevoegt, creëer je een recept voor een ramp.

Kevin herstelde volledig. Cassondra Reynolds’ man had echter minder geluk. John Reynolds was een monteur die een actieve levensstijl had en onlangs zijn jaarlijkse lichamelijke onderzoek heeft gehad. Op een avond kwam hij thuis van zijn werk en hij snakte naar adem.

Hij kreeg een hartstilstand en stierf later aan een hersenaanval. John laat drie kinderen achter.

Het hoofdcardiologie vertelde Cassondra dat het hart van haar man sterk was, maar zelfs één energiedrankje kan genoeg zijn om een gezond hart te verstoren.

Aangezien energiedrankjes worden gezien als voedingssupplementen, worden hun ingrediënten niet gereguleerd door de FDA.

Eén energiedrankje kan evenveel cafeïne bevatten als 100 kopjes koffie, waardoor een potentieel gevaarlijke situatie kan ontstaan.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 3 weken ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »