Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Kennisuitwisseling tussen ADRON, landbouwvoorlichters en padieproducenten

 8 maart 2020 

    Print       Email

 

De bijeenkomst is verzorgd door de coördinator van het ministerie van LVV Regio-West, Guido Van der Kooye, en de directeur van het Anne van Dijk Rijst Onderzoekscentrum,ADRON de heer Nareen Gajadien.

Het ministerie van LVV is in november 2019 een training gestart voor ressortleiders en landbouwvoorlichters van Nickerie in samenwerking met het ADRON te Nickerie.

Met de training wordt beoogd om de landbouwvoorlichters kennis bij te brengen over de ziekten en plagen bij de rijstteelt. Om dit op de juiste wijze te kunnen doen is er door de landbouwvoorlichters een rijstveld ingezaaid en wordt het hele proces tot de oogst gevolgd. De praktijklessen zijn op de vrijdag.

Tijdens de bijeenkomst is de theoretische informatie over ziekten en plagen gedeeld met de boeren en diende het eveneens om de werkrelatie tussen de voorlichters en boeren te verstevigen. De aanwezigen zijn in de gelegenheid gesteld om vragen te stellen, waar er goed gebruik van is gemaakt. Er is aangegeven nog meer van dit soort informatiebijeenkomsten te houden.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 3 weken ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »