Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Kosteloos onderzoek KNO-aandoeningen in Brokopondo

 7 maart 2020 

    Print       Email

GFC NIEUWS- Ruim 400 kinderen van Brownsweg, Brokopondo, zijn kosteloos onderzocht op Keel, Neus en Oor (KNO) aandoeningen.

Het project is uitgevoerd door de Paul Chester Children’s Hope Foundation uit de Verenigde Staten van Amerika (VSA) in samenwerking met het St. Vincentuis Ziekenhuis.

Het programma heeft tot doel om kinderen tussen 0 tot en met 8 jaar te onderzoeken op KNO-aandoeningen, met de nadruk op het gehoor. Door deze aanpak willen de initiatiefnemers doofheid bij kinderen vroeg ontdekken.

Bij eenvoudige aandoeningen hebben de specialisten uit de VSA ter plekke ingegrepen. Voor ingrepen van grotere omvang zijn de cliënten verder verwezen naar de KNO-arts van het St. Vincentius Ziekenhuis, Ralph Akrum.

Om zoveel mogelijke kinderen te onderzoeken is rechtstreeks gewerkt met de schoolleiding van de drie basisscholen.

De afdeling Community Relations van Grassalco heeft de logistieke voorbereiding gedaan, onder meer door in contact te treden met de schoolleiding en schriftelijk af te stemmen met de ouders en verzorgers van de leerlingen.

Het project is het vorig jaar ook uitgevoerd in Koina Kondre in hetzelfde district. Toen zijn ook veel kinderen onderzocht en behandeld.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 3 weken ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »