Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Landbouwvoorlichters zetten moestuin op bij kindertehuis Ekklisia

 15 maart 2020 

    Print       Email

GFC NIEUWS- Landbouwvoorlichters van het ministerie van landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) Regio-Oost, hebben onder leiding van Tuscany Sontotirto, waarnemend ressortleider, een bezoek gebracht aan het kindertehuis Ekklisia aan de Djojosoepartoweg te Tamanredjo/Commewijne.

Het kindertehuis staat onder leiding van Joyce Frijde. Samen met de kinderen van het tehuis is er een moestuin opgezet.

De plantjes voor de moestuin zijn geschonken door het bedrijf Selena’s Planten N.V. dat ook in Commewijne is gevestigd. Met de opzet van de moestuin zal het kinderhuis dat 20 kinderen huisvest, in de behoefte van eigen groente kunnen voorzien. De kinderen waren enthousiast en hebben onderling de verschillende werkzaamheden rond de moestuin verdeeld.

De landbouwvoorlichters zullen het kindertehuis de volle ondersteuning blijven geven. Zij hebben tijdens dit project ervaren dat de kinderen heel enthousiast waren. Jong geleerd is oud gedaan dus hopen zij dat tenminste één kind het geleerde meeneemt in de toekomst.

Het beleid van het ministerie van LVV is erop gericht garantie te bieden voor de toegang tot veilig geteeld voedsel. Om deze garantie en continuïteit te bieden is het ministerie constant bezig met de aanleg van tuinen en plantenkassen op scholen, kindertehuizen en senioren verblijven.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 2 weken ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »