Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Mogelijk medicijn tegen corona, verdere tests nog nodig

 17 maart 2020 

    Print       Email

GFC NIEUWS- Een vrouw die besmet was met het coronavirus en in kritieke toestand verkeerde, is mogelijk gered door een experimentele behandeling.

Ook bij andere coronapatiënten slaat het medicijn duidelijk aan.

Op 26 februari testte een vrouw positief op het coronavirus in het UC Davis Medical Center in Sacramento, Californië. De vrouw was er heel slecht aan toe en de dokters vreesden voor haar leven. Ze gaven haar een behandeling met het experimentele geneesmiddel remdesivir, dat het enzym RNA-polymerase tegenwerkt. RNA-polymerase wordt door vele virussen gebruikt om zich te vermenigvuldigen.

De toestand van de vrouw verbeterde zienderogen. Intussen stelt ze het zelfs erg goed.

Hetzelfde geneesmiddel werd nadien gegeven aan veertien Amerikanen die eveneens positief testten nadat ze van het cruiseschip Diamond Princess kwamen. Ook zij verkeerden in kritieke toestand, maar zagen al snel een verbetering van hun toestand. Twee weken later is niemand van hen overleden en is meer dan de helft genezen.

Benadrukt wordt dat het geneesmiddel nog een aantal tests moet ondergaan voor het op de bredere markt mag komen. Remdesivir kan bij sommige mensen immers levertoxiciteit veroorzaken.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 4 weken ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »