Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Surinaams luchtruim sluit vannacht wegens vaststelling eerste Covis-19 geval in het land

 13 maart 2020 

    Print       Email

GFC NIEUWS- Het Surinaamse luchtruim wordt om middernacht vandaag gesloten, deelde vicepresident (vp) Ashwin Adhin vanmiddag mee in het parlement, nadat omstreeks 14.45 uur vandaag een persoon positief werd getest op Covid-19.

Na 30 dagen zal de situatie worden geëvalueerd en besloten worden als het besluit wordt aangepast.

De persoon arriveerde afgelopen woensdag in Suriname en komt uit Rotterdam, Nederland.

Parlementsleden wilden van de regering weten als de overige personen – behalve familieleden – die in contact zijn gekomen met desbetreffende persoon in beeld zijn gebracht. Het gaat onder meer om overige passagiers op de vlucht.

Leden eisen dat ook een no-nonsense beleid wordt gevoerd op de grensposten met Guyana, Frans-Guyana en Brazilië.

Adhin roept de samenleving op om kalm te blijven en de instructies van de gezondheidsautoriteiten stipt op te volgen.

Parlementsleden wilden van de regering weten hoe het staat met ingezeten die in het buitenland vertoeven en terug willen keren. Met die personen zullen er volgens Adhin afspraken worden gemaakt hoe thuis te komen.

Enkele DNA-leden vroegen zich af of onze gezondheidszorg gereed is qua opvang en allerhande attributen die nodig zijn om verdere verspreiding te voorkomen. Ook over de scholen in het binnenland die niet beschikken over leidingwater is er bezorgdheid.

Adhin meent dat de situatie wordt gemonitord door een nationaal crisisteam. De regering zal volgens de vp, zodra dat nodig is, geld vrijmaken om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 3 weken ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »