Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Tweede maantje draait tijdelijk om de aarde

 1 maart 2020 

    Print       Email

GFC NIEUWS- Een heel klein maantje draait om de aarde. Waarschijnlijk is het drie jaar geleden ‘gevangen’ in een baan om onze planeet.

et maantje heeft de aanduiding 2020 CD3 gekregen. Het Minor Planet Center van de Internationale Astronomische Unie heeft dit gisteren bekendgemaakt.

Op 15 februari zagen astronomen van de Catalina Sky Survey in Arizona een vreemde lichtflits over hun scherm gaan. Na onderzoek constateerden ze dat het om een maan ging. Of beter: een mini-maan, want het object is ongeveer 2 tot 3,5 meter.

Er zitten vaker kleine objecten in de baan om onze planeet. Maar ze zijn erg lastig te vinden. Pas één keer eerder werd er zo’n mini-maan waargenomen: 2006 RH120. Veertien jaar geleden cirkelde dit object elf maanden om de aarde.

Catalina Sky Survey maakt deel uit van het Near Earth Object Observation Program, dat de omgeving van de aarde scant op mogelijke gevaarlijke objecten.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 3 weken ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »