Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

VS voert inreisverbod in voor burgers 26 Europese landen wegens coronavirus

 12 maart 2020 

    Print       Email

GFC NIEUWS-  President Donald Trump van de Verenigde Staten van Amerika heeft bekendgemaakt dat er vanaf komende zaterdag een inreisverbod is ingesteld voor burgers uit 26 Europese landen. Ook personen uit Nederland mogen het land niet meer in.

Opvallend is dat reizigers uit het Verenigd Koninkrijk niet door de nieuwe verregaande maatregel worden getroffen. De noodmaatregel is een poging om de verspreiding van het coronavirus te beperken en geldt voor dertig dagen. Volgens de VS kan het verbod eventueel verlengd worden.

In Suriname zijn er nog geen besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Het Surinaamse ministerie van Volksgezondheid doet echter een dringend beroep op de gemeenschap om de adviezen te volgen.

Wat kun je doen om eventueel een besmetting met het coronavirus, andere virussen en ziektemakers te verminderen?

Elkaar de handen niet schudden, je handen veel vaker wassen met vloeibaar zeep en vervolgens drogen met een schoon wegwerp servet  en/of desinfecteren met een alcoholgel, beperk of vermijdt ook het lichamelijk contact met anderen. Houdt afstand, tenminste 1 tot 2 meter(s),  van anderen. Gebruik in publieke ruimten, na het wassen van je handen, een schoon servet om de kraan te sluiten en eventueel deurknoppen te bedienen.

Vermijdt ook het contact met personen die koorts hebben en/of griep – of verkoudheidsverschijnselen vertonen of uit risicogebieden komen. Bij hoesten en/of niezen een wegwerp zakdoek gebruiken en deze gelijk in de vuilbak doen om anderen niet te besmetten. Indien u geen wegwerp zakdoek voorhanden heeft: hoesten en/of niezen in de binnenkant van de ellebogen. Blijf bij griep, verkoudheid, koorts en ademhalingsklachten thuis.

Bent u koortsachtig, kortademig of heeft u ongewone longproblemen en een recente reisgeschiedenis naar risicogebieden? Dan is het aan te raden om direct te bellen naar de BOG-hotline op 178.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 2 weken ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »