Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Vijf onjuiste ‘feiten’ over het coronavirus

 29 maart 2020 

    Print       Email

GFC NIEUWS- De laatste weken doet er veel informatie over het coronavirus de ronde, maar niet alles daarvan is correct.

De wereldgezondheidsorganisatie WHO heeft een website gelanceerd waarop foute beweringen rechtgezet worden.

Het coronavirus kan niet overleven in warme gebieden

Fout: De WHO meldt dat volgens de huidige wetenschappelijk informatie het coronavirus overgedragen kan worden in elke regio. Dat betekent dat ook mensen in warme en vochtige landen niet immuun zijn.

Het coronavirus sterft bij koude temperaturen

Fout: De temperatuur in het menselijke lichaam bedraagt in principe tussen de 36,5 en 37 graden Celsius, los van de buitentemperatuur of de weersomstandigheden. Er is daarom geen reden om te geloven dat de koude het coronavirus of een andere ziekte kan stoppen.

Handdrogers doden het coronavirus

Fout: Handdrogers helpen niet om de verspreiding van 2019-nCoV tegen te gaan. Wat wel helpt, is je handen regelmatig wassen met een alcoholische handgel of zeep en water. Droog je handen daarna af met een papieren doekje.

Het virus kan overgedragen worden via muggenbeten

Fout: Het coronavirus is een virus dat zich nestelt in de luchtwegen en verspreidt zich vooral via contact et druppels uit de luchtwegen, bijvoorbeeld wanneer een besmet persoon hoest of niest. Het kan ook overgedragen worden via speekseldruppels. Er is voorlopig nog geen enkel bewijs dat muggen de ziekte kunnen dragen en mensen kunnen besmetten.

Ultraviolette, desinfecterende lampen doden het virus

Fout: De WHO raadt af om ultraviolette, desinfecterende lampen te gebruiken om je handen proper te maken. De straling kan een geïrriteerde huid veroorzaken.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 3 weken ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »