Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Coronavirus zelftestkit mogelijk in het najaar beschikbaar

 1 mei 2020 

    Print       Email

GFC NIEUWS- Wetenschappers aan de Universiteit van Manchester werken aan een betrouwbare coronavirus zelftestkit.

Biotechnologische bedrijven wereldwijd en universiteiten werken zich een slag in het rond om goedkope simpele sneltesten te ontwikkelen.

In de Verenigde Staten werden ze afgelopen maand op internet al aangeboden aan particulieren maar onder druk van de Amerikaanse FDA werden ze weer van de markt gehaald. Sommige testen waren zo slecht dat ze er in een derde van de gevallen naast zaten. Er is geen enkele zelftest gevalideerd, waarschuwde de Food and Drugs Administration.

Toch komen betrouwbare thuistesten eraan, denken onderzoekers van de Universiteit in Manchester. Ook onderzoekers van het Vlaamse Universitair Ziekenhuis Leuven werken aan een dergelijke test.

Uiteindelijk worden ze zo eenvoudig als een zwangerschapstest. Een druppeltje bloed op een plaatje en een streepje verraadt of je antilichamen voor het virus hebt. Deze zelftesten speuren dus niet naar het virus maar naar de antistoffen die het lichaam heeft aangemaakt.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 3 weken ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »