Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Ontvoerde Italiaanse vrouw bekeerd tot islam in gevangenis Kenia: het was mijn persoonlijke keus

 18 mei 2020 

    Print       Email

GFC NIEUWS- Een Italiaanse vrijwilligster die in 2018 door een terroristische groepering in Kenia was ontvoerd, heeft zich tijdens haar gevangenschap tot de Islam bekeerd.

Haar keuze wordt sterk bekritiseerd in Italië.

Sylvia Romano kwam afgelopen zaterdag op de luchthaven van Rome aan. Ze werd er opgewacht door de premier en de minister van Buitenlandse zaken van Italië. Ze verklaarde bij haar aankomst dat ze zich in de Somalische gevangenis waar ze door de terroristische groepering Al-Shabaab werd vastgehouden, tot de Islam had bekeerd.

“Ik ben heel gelukkig en mentaal en fysiek gezond. Dank aan alle instellingen die me hielpen”, aldus Romano, die dankzij een samenwerking van de inlichtingendiensten van beide landen kon worden bevrijd.

De vrijwilligster droeg bij haar aankomst een groene hoofddoek, een mondmasker en handschoenen. Ze vertelde aan de aanwezige media dat haar bekering niet onder dwang was gebeurd. Het gaat volgens haar om een “persoonlijke keuze”.

In de gevangenis werd ze goed en vriendelijk behandeld.

Voor haar vrijlating werden medio april en na zes maanden onderhandelingen, miljoenen aan losgeld betaald.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 4 weken ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »