Loading...
Navigatie:  Home  >  Nieuws  >  Bericht

Verlaten poppeneiland in griezelig moeras in Mexico

 26 juni 2020 

    Print       Email

GFC NIEUWS- In een griezelig moeras ten zuiden van Mexico-Stad bevindt zich een eiland dat rechtstreeks uit een horrorfilm afkomstig lijkt te zijn; La Isla de la Munecas, ofwel poppeneiland.

Volgens de legende verdronk er in 1951 een klein meisje bij het eiland. De enige bewoner van het eiland, Don Julian Santana Barrera, vond haar aangespoelde lichaam en ook haar pop. In de 50 jaar daarna bleven er poppen aanspoelen, die Barrera allemaal verzamelde en ophing op het eiland.

Hij besteedde de rest van zijn leven aan het verzamelen van oude poppen, die hij in de bomen hing overgeleverd aan de meedogenloze hitte. Hiermee transformeerde Julian het eiland tot een bizar poppenheiligdom, waar hij af en toe bezoekers rondleidde in ruil voor een kleine bijdrage of voor een afgedankte pop voor op zijn eiland.

Volgens Barrera zijn de meer dan 2500 poppen bezeten door de ziel van het meisje en de lokale bevolking is er heilig van overtuigd dan de poppen met elkaar fluisteren en hun ogen bewegen.

In 2001 verdronk Barerra zelf, op exact dezelfde plek als waar hij het meisje 50 jaar eerder had gevonden. Tegenwoordig is het eiland een toeristische attractie, waar toeristen met een bootje naartoe worden gebracht.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

    Print       Email
  • Published: 3 weken ago on 3 september 2020
  • By:
  • Last Modified: september 3, 2020 @ 12:42 am
  • Filed Under: Nieuws
Translate »